Har du testat att baka matmuffins nån gång? Det är verkligen jättegott! Matmuffins är perfekta i många olika sammanhang, som mättande mellanmål, buffébröd eller som just utflyktsmat.
Korv- och ostmuffins
12 stycken
225 g korv i småbitar (jag använde kabanoss)
1 liten gul lök, riven
5 dl vetemjöl
2 msk strösocker
1 msk bakpulver
0,25 tsk salt
1,75 dl mjölk
1 stort ägg, lätt vispat
50 g smör, smält
50 g cheddarost, riven
Gör så här
Förvärm ugnen till 200 grader
Placera ut pappersformar på en plåt,
eller smöra fördjupningarna i en muffinsplåt
Stek korvbitarna i stekpanna tills de fått fin färg och
låt rinna av på hushållspapper
Värm löken i stekpannan tills den mjuknat och
ställ åt sidan
Blanda samman de torra ingredienserna
i en stor skål
I en annan skål blandar du ägg, mjölk och smält smör
Tillsätt blandningen till de torra ingredienserna tillsammans med cheddarost, korv och lök
Rör om tills allt precis har blandats
Fördela smeten jämt i de förberedda formarna
Grädda i ca 20 minuter eller till muffinsen
rest sig och blivit gyllenbruna
Låt svalna på plåten i 10 minuter
Flytta dem sedan till ett galler
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar