Rabarber- och jordgubbskompott
4 portioner
100 g rabarber
200 g jordgubbar
2 msk stevia strö eller strösocker
0,75 dl vatten
Chokladmousse
100 g vit choklad
2 dl vispgrädde
Gör så här
Börja med moussen
Hacka chokladen
Lägg chokladhacket i en skål
Koka upp grädden
Häll grädden över chokladen
Rör om så den smälter
Låt det stå i kylen så den blir riktigt kall,
gärna över natten
Skala och skiva rabarbern
Lägg den i en kastrulltillsammans med socker och vatten
Koka rabarbern mjuk
Snoppa och skiva jordgubbarna
Ta kastrullen från värmen och tillsätt jordgubbarna
Låt kompotten kallna
Vispa chokladgrädden krämig innan servering
Saftig rabarberkaka
ca 12 bitar
100 g smör
2 dl strösocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
150 g rabarber
1 tsk potatismjöl
100 g mandelmassa
Gör så här
Smöra och bröa en rund form, ca 24 cm i diameter
Smält smöret i en kastrull
Ta den från värmen
Rör ner socker, ägg och mjölet blandat med bakpulver
Häll smeten i formen
Dela rabarbern i bitar och fördela i smeten
Riv mandelmassa grovt och strö över
Grädda mitt i ugnen i 175 grader i 25-30 minuter
Vad kul att du provade kompotten! Visst är den god. Och lycklig du som har mycket rabarber. Det är ju så gott.
SvaraRaderaKompotten smakade kalas och kakan var inte sämre den, passade även utmärkt att servera chokladmoussen som blev över till kakan. Ja rabarber är sannerligen gott men nu börjar den bli lite träig, men det kommer fortfarande nya stjälkar som går att ta av.
RaderaRabarberkakan ska jag definitivt baka nån dag framöver.
SvaraRaderaVad jag minns var den riktigt god, det är ju ett helt år sen jag bakade den. Börjar bli lite si så där med minnet. Kan ev ha med åldern att göra ;)
Radera