Jag har tidigare lagat pulled pork på fläskkarré men Sigrids variant gör hon på högrev, och det tänkte jag att jag ville pröva, så i lördags stod grytan och puttrade hela dagen i ugnen medans jag uträttade en massa andra sysslor här hemma.
BBQ-högrev
4 portioner
1-2 kg högrev
1-2 dl valfri färdig BBQ-sås
1 dl rött vin
1-2 gula lökar, grov hackade
2 vitlöksklyftor, krossade
Salt
Peppar
Till servering
Coleslaw
Stekt lök
Gör så här
Bryn köttbiten runt om i olja i en het stekpanna
Lägg den i en ugnsfast stekgryta
Häll på BBQ-sås, vin, lök och vitlök
Salt och peppra
Sätt på ett lock eller täck med ugnsfolie
Ställ in grytan långt ner i ugnen i
100 grader i 6-8 timmar eller
tills köttet går att dra isär med ett par gafflar
Coleslaw
0,5 vitkålshuvud
1 stor morot
1 dl majonnäs
1 dl gräddfil eller crème fraiche
1 tsk hel grovstött kummin
Salt
Svartpeppar
Strösocker
Gör så här
Strimla kål och morot
Slaka kålen genom att doppa den i kokande vatten en halv minut, låt rinna av
Blanda alla ingredienserna till en coleslaw
Salt, peppra och sockra efter tycke och smak
Stekt lök
4 gula lökar
2 msk smör
2 tsk strösocker
Lite salt
2 msk vatten
Gör så här
Skala och skiva löken tunt
Bryn i smöret tills löken är mjuk och söt
Strö på socker, salt försiktigt och häll på vattnet
Låt det koka in
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar