tisdag 1 oktober 2013

Recept på populär ananaspaj

Idag lägger jag ut ett recept på en mycket eftersökt och  populär ananaspaj som passar både som efterrätt och är god till kaffet. Håll till godo!
Ananaspaj
 
150 g smält smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

 
Fyllning
1 ägg
0,5 dl socker
1 tsk
vaniljsocker
2 dl crème fraiche
250 g krossad ananas
 
Gör så här
Blanda samman ingredienserna till pajdegen
och tryck ut degen i en pajform
 Rör under tiden ihop ägg, socker, vaniljsocker 
och crème fraiche
Blanda därefter ner det väl avrunna ananaskrosset
Bred ut fyllningen i pajskalet
Grädda i 175 grader i ca 30 minuter
Låt pajen svalna innan servering

Till servering
Vispad grädde

4 kommentarer:

  1. Åh,så gott - Älskar Ananas <3
    Ha en fin dag & Tack för Receptet!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var så lite så :)

      Ha en fortsatt fin dag du med!

      Radera
  2. Så spennende. Denne må jeg prøve og legge ut bilder av:) skal da såklart linke til ditt innlegg og din blogg:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tycker absolut du ska prova pajen, den är kalas god :)
      och länkar du till mig och berättar vart du hittade receptet blir jag ju naturligtvis glad :D

      Radera