Tar en liten paus i höstfixet här hemma och smakar av mitt citrusbidrag till Månadens sötsak, en citronkaka.
Citronkaka
150 g smör
3 ägg
2 dl socker
0,5 dl grädde
2 msk färskpressad citronsaft
Rivet skal från 1 citron
2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
Glasyr
1,5 dl florsocker
2 msk färskpressad citronsaft
Strimlat skal från 1-2 citroner
Gör så här
Smöra och bröa en form
Smält smöret och låt svalna
Vispa ägg och socker poröst
Blanda ner grädde, smör, saft och skal
Blanda mjöl och bakpulver och rör ner
Häll smeten i formen
Grädda i 175 grader i 35-40 minuter
Låt kallna
Blanda glasyren och bred över kakan
Strö över citronskal
Gott!!
SvaraRaderaKram Madame Edith