Tänkte slå ett slag igen för den så viktiga och näringsrika fisken som inte bara skyddar våra hjärtan utan även är bra för våra kom ihåg.
Om man som jag vill spara tid genom att hoppa över att rensa och filea fisk så köper man färdigskurna, frysta laxfiléer som bara är att plocka fram när det är dags för middag. Den här rätten är supersmidig till vardags när maten ska snabbt fram på bordet.
Om man som jag vill spara tid genom att hoppa över att rensa och filea fisk så köper man färdigskurna, frysta laxfiléer som bara är att plocka fram när det är dags för middag. Den här rätten är supersmidig till vardags när maten ska snabbt fram på bordet.
Lax i röd curry
4 portioner
4 laxfiléer (à 125 g)
1 burk kokosmjölk
2 msk röd currypasta
1 tsk flingsalt
ca 150 g broccoli
ca 150 g cocktailtomater
Till servering
Ris el potatis
Sallad
Gör så här
Lägg de tinade laxfiléerna i en ugnsfastform
Strö över salt
Häll kokosmjölken i en skål
Klicka i currypastan
Vispa ihop
Häll curryblandningen över laxen
Skär broccolin i mindre buketter
Halvera tomaterna
Lägg grönsakerna överst i formen
Tillaga i ugn i 200 grader i 15-20 minuter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar