måndag 2 september 2013

Lingonsylt kokad efter recept från trotjänaren Vår kokbok

Igår på vår skogspromenad hittade vi lite lingon som jag kokade sylt på. Eftersom jag aldrig kokat lingonsylt tidigare tog jag den gamla trotjänaren Vår kokbok till hjälp, Sveriges mest sålda kokbok och tydligen, om man ska tro bokförlaget, den enda kokbok man behöver.
 
Lingonsylt
ca 1 L färdig sylt
 
1 kg lingon (ca 1,75 L)
2 dl vatten (3 dl för lösare sylt)
0,5 kg socker (ca 6 dl)
 
Gör så här
Rensa och skölj bären
Koka dem med vattnet i ca 5-10 minuter
Ta bort ev skum
Tillsätt sockret, lite i taget
Rör tills sockret löst sig
Ös upp sylten i rena varma glasburkar och
sätt genast på lock
Förvara svalt
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar