Varför inte ta och uppmärksamma Alla helgons dag på lördag med att bjuda på middag, en stek kanske...
Fläskstek med potatis, sås och brysselkål
och en Crème brûlée till efterrätt
6 portioner
ca 1,25 kg karré eller färsk skinka med ben
(ca 1 kg utan ben)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Gör så här
Lägg karrén eller skinkan med den feta sidan upp
i en ugnssäker form
Salta och krydda köttet
Stick in en köttermoter så att spetsen kommer
i den tjockaste delen
Placera formen längst ner i ugnen
Stek i 175 grader i ca 1,5 - 2 timmar
Steken är klar när termometern visar 80 grader för skinkstek och 85 grader för fläskkarré
Till servering
Kokt potatis
Brunsås
Brysselkål
Svartvinbärsgelé
Brunsås
4 portioner
2 msk smör
2 msk vetemjöl
4 dl buljong
1 tsk soja
1 msk svart vinbärsgelé
Salt
Peppar
Gör så här
Smält smöret sakta i en kastrull
Tillsätt mjölet, rör om och låt det fräsa ihop lite
Häll i buljongen, lite i taget under omrörning
Låt såsen koka 3-5 minuter
Smaksätt såsen med soja, gelé, salt och peppar
Brysselkål
Skölj brysselkålen
Ta bort eventuellt fula blad
Koka i lättsaltat vatten i 7-8 minuter
Avslut middagen med en härligt krämig
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar