Granatäpplena har så smått börjat dyka upp i affärerna och det är nu under vinterhalvåret som det är högsäsong för granatäpplen. Fruktköttet, som liknar små gnistrande rubiner, smakar både sött och syrligt – lite som söta röda vinbär – och är mycket saftigt. Strö fruktkärnorna över sallad, blanda i frukost yoghurten eller använd till en fruktsallad.
Hur får man då lättast ut kärnorna ur ett granatäpple,
utan att köket ser ut som ett slagfält?
Pilla ur kärnorna i en skål med vatten så slipper du de röda stänken. Kärnorna sjunker till botten medans de vita hinnorna flyter upp och är lätta att rensa bort.
Tack för tipset!
SvaraRaderaDet var så lite så!
RaderaHej ! Man kan även ta en stor sked och "dunka " den på skalsidan och med en bunke under som de trillar ned i ! :D
SvaraRaderaDet låter smidigt om de lossnar så lätt :) Måste testas!
Radera