Rödspätta är god att panera och steka men att koka den i kokosmjölk känns lite mer hälsosamt då den inte är omsluten av panering som suger åt sig en massa fett vid stekning, sen är väl kokosmjölken inte helt fettfri men man kan ju alltid välja en light-variant om man vill ha det riktigt fettsnålt.
Rödspätta med kokosmjölk och ingefära
4 portioner
600 g rödspätta
1 tsk salt
400 ml kokosmjölk
1 smått tärnad paprika
1 tsk färskriven ingefära
2,5 krm sambal oelek
1 fiskbuljongtärning
1 pressad vitlöksklyfta
Till servering
Ris
Någon grönsak
Persilja
Gör så här
Salta fisken
Koka upp kokosmjölken i en vid panna
Lägg i paprika, ingefära, sambal oelek,
smulad buljongtärning och vitlök
Låt koka ett par minuter så det tjocknar något
Vik ihop fisken och lägg ner i såsen
Låt sjuda på svag värme under lock ca 5-7 minuter
Mer rödspätta
4 portioner
600 g rödspätta
1 tsk salt
400 ml kokosmjölk
1 smått tärnad paprika
1 tsk färskriven ingefära
2,5 krm sambal oelek
1 fiskbuljongtärning
1 pressad vitlöksklyfta
Till servering
Ris
Någon grönsak
Persilja
Gör så här
Salta fisken
Koka upp kokosmjölken i en vid panna
Lägg i paprika, ingefära, sambal oelek,
smulad buljongtärning och vitlök
Låt koka ett par minuter så det tjocknar något
Vik ihop fisken och lägg ner i såsen
Låt sjuda på svag värme under lock ca 5-7 minuter
Mer rödspätta
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar