I morse tog jag och bytte jag ut min vanliga fullkornsgröt mot en frukostpudding gjord på chiafrön. Chiafrön ska tydligen vara oerhört nyttiga och bra på alla sätt och vis, men smakade något gjorde de då rakt inte. Jag toppade min pudding med physalis och vindruvor, kanske det smakar mer och är godare om man istället använder bär, och ganska mycket. Har ni någon erfarenhet av chiafrön, och har några tips vad mer man kan använda dem till?
1 portion
2 dl mjölk
0,5 dl havregryn
2 msk chiafrö
0,5 banan
1 tsk hyvlad mörk choklad, minst 70% kakao
Flagad kokos
Bär efter smak
Gör så här
Blanda mjölk, havregryn och chiafröna på kvällen
Rör om då och då
Ställ i kylen över natten
Nästa morgon mixas puddingen
med banan och
toppas med bär, choklad och kokos.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar