6 morötter, grovt rivna
Persilja
Vinägrett
6 msk olivolja
3 msk vinäger
1 tsk honung
1 klyfta vitlök, pressad
2 krm salt
1 krm vitpeppar
Gör så här
Blanda vinäger, honung och vitlök
Vispa i olja droppvis
Smaka av med salt och peppar
Blanda vinäger, honung och vitlök
Vispa i olja droppvis
Smaka av med salt och peppar
Blanda samman morötter och vinägrett
Se till att blanda väl
Blanda i önskad mängd persilja
Låt stå i rumstemperatur en halvtimme innan servering
En sallad som passar fint till köttfärsrätter
3 morötter
1 dl rostade solrosfrön
Dressing
1,5 tsk skånsk grovkornig senap
2 msk vinäger, gärna balsam- eller äppelcidervinäger
1 tsk flytande honung
1 dl neutral olja
ca 1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
Gör så här
Blanda senap, vinäger och honung
Vispa i olja droppvis
Smaka av med salt och peppar
Strimla kål och morötter så tunt som möjligt eller
riv på det grövsta på rivjärnet
Blanda med dressingen
Toppa med solrosfrön
Servera genast
En sallad som piffar till vilken färdigköpt gratäng som helst
1 dl rostade solrosfrön
Dressing
1,5 tsk skånsk grovkornig senap
2 msk vinäger, gärna balsam- eller äppelcidervinäger
1 tsk flytande honung
1 dl neutral olja
ca 1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
Gör så här
Blanda senap, vinäger och honung
Vispa i olja droppvis
Smaka av med salt och peppar
Strimla kål och morötter så tunt som möjligt eller
riv på det grövsta på rivjärnet
Blanda med dressingen
Toppa med solrosfrön
Servera genast
En sallad som piffar till vilken färdigköpt gratäng som helst
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar