Apelsinpaj med kiwi
6 portioner
3 dl vetemjöl
2 msk strösocker
150 g smör
2 msk vatten
Fyllning
2 ägg
1 dl strösocker
2 dl creme fraiche
0,5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 apelsin, skal och saft
Garnering
Apelsin
Kiwi
Physalis
Gör så här
Hacka ihop smör, mjöl och socker
Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg
Kavla eller tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter
Nagga och låt stå kallt i minst 30 minuter
Förgrädda pajskalet i 200 grader i 10 minuter
Vispa ägg och socker pösigt
Blanda ner creme fraiche, mjöl, vaniljsocker,
apelsinskal och saft
Häll fyllningen i pajskalet och grädda i ca 20 minuter
Låt pajen kallna
Garnera med apelsin, kiwi och physalis
Citronmousse med vit choklad
6 portioner
100 g vit choklad
3 dl vispgrädde
1 ägg
1 citron, skal och saft
Garnering
Apelsin
Citronzest
Gör så här
Bryt chokladen i bitar
Smält över vattenbad
Vispa grädden
Vispa upp ägget och blanda i citronskal och saft
Rör i chokladen
Blanda väl
Vänd ner grädden
Blanda väl
Häll upp moussen i portionsglas/skål
Låt stå i kylen minst 1 timme
Garnera med apelsinklyftor och zest
Citrussallad med mandelgrädde
6 portioner
3 apelsiner
2 blodapelsiner
2 clementiner
1 lime
1 citron
2 msk florsocker
0,5 vaniljstång
Mandelgrädde
100 g mandelmassa
2 äggulor
3 dl vispgrädde
Garnering
Choklad
Limezest
Gör så här
Skala apelsiner och clementiner med en vass kniv så
den vita delen av skalet försvinner
Skiva och lägg i en skål
Pressa lime och citron
Blanda saften med florsocker
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna
Blanda ner i lagen
Häll lagen över frukten och vänd runt
Låt dra någon timme
Riv mandelmassan fint
Blanda med äggulor och 2 msk av grädden
Vispa resten av grädden
Rör i mandelmassan
Toppa salladen med mandelgrädde, en bit choklad och zest
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar