Har du inget att bjuda på till kaffet idag på Mors dag svänger du snart ihop den här goda rabarberkakan med kardemumma.
Rabarberkaka med kardemumma
75 g smör
1,5 dl mjölk
3 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
Topping
200 g rabarber
0,5 msk potatismjöl
0,5 dl strösocker
1 msk kardemummakärnor
Gör så här
Smält smöret
Tillsätt mjölken och låt svalna något
Vispa ägg och socker pösigt
Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker
Tillsätt mjölblandningen tillsammans med det smälta smöret
till äggblandningen
Skiva rabarbern tunt och blanda med socker och potatismjöl
Stöt kardemummakärnorna i en mortel
Blanda dem med rabarbern
Häll smeten i en smord sockerkaksform, 21 cm i diameter
Strö rabarberblandningen över
Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 40 minuter
Låt kakan vila något innan du stjälper upp den
Låt svalna och skär i bitar
Till sist ett stort grattis till alla mammor på Mors dag!
Rabarber är himla gott!!
SvaraRaderaKan inte annat än hålla med :)
Radera