Just nu håller grabben på med dagens middag, spagetti och köttfärssås ska det bli, mums, och härom dagen åt vi ugnsstekt falukorv, som oxå är mycket god vardagsmat. Eftersom vi hade kvar potatis från tidigare middag stekte vi den till falukorven, annars passar potatismos väldigt bra. På bilden är det inte ost på hela korven och det är bara för att alla i familjen inte äter ost. Apropå riven ost och om att inte slänga rester,
du slänger väl inte de torra ostkanterna? Hyvla bort det yttersta och
riv sedan osten och frys in. Perfekt att ta fram till gratänger och
annat.
Ugnsstekt falukorv
4 portioner
600 g falukorv
Skivad gul lök
Skivad tomat
Bostongurka
Senap
Ketchup
Riven ost
Till servering
Stekt potatis
eller
Grönsallad
Gör så här
Drag skinnet av korven
Lägg i en ugnsfast form
Skär ganska djupa skåror
Fördela den skivade löken och tomaten i skårorna
Ringla över senap och ketchup
Toppa med bostongurka
Strö över osten
Stek mitt i ugnen i 200 grader i 25-30 minuter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar