Havrekakor med kardemumma
16-40 st
(beroende på önskad storlek)
100 g rumsvarmt smör
1 dl socker
1 dl havregryn
2 dl mjöl
0,25 tsk hjorthornssalt
1 tsk nystött kardemumma
Gör så här
Rör smör och socker poröst med elvisp och degkrokar
Ta upp degen på bakbord och arbeta lätt med händerna ihop till en degklump
Rör smör och socker poröst med elvisp och degkrokar
Stöt kardemumma och havregryn
Blanda de torra ingredienserna och tillsätt dem till smeten
Rör med elvisp och degkrokar tills ingredienserna går ihop till en smidig deg Ta upp degen på bakbord och arbeta lätt med händerna ihop till en degklump
Dela i lagom stora delar och rulla dem till avlånga längder
Dela i önskat antal kakor och rulla till små bollar
Placera bollarna på en bakplåt med bakpapper
Grädda kakorna i 160 grader i 15-20 minuter
Ta ut från ugnen och låt svalna på galler
Dela i önskat antal kakor och rulla till små bollar
Placera bollarna på en bakplåt med bakpapper
Grädda kakorna i 160 grader i 15-20 minuter
Ta ut från ugnen och låt svalna på galler
Så gott! Älskar kardemumma!
SvaraRaderaGillar kardemummaskorpor men de här var ett strå vassare :)
RaderaDu har då varit betydligt mer effektiv än jag i dag.
SvaraRaderaKakorna ska testas.
Kram
Tur det är arbetsdag i morgon, så jag får vila upp mig ;)
RaderaKram till dig!
Kakor med havre i, det tycker jag är så himla gott. Jag måste testa dessa. Bakade havrekakor med choklad i helgen , de var otroligt goda. Hittade receptet på baka.se.
SvaraRadera/ Siv
Havrekakor med choklad låter ju härligt gott, det får jag allt lov att testa någon dag. Ha det gott!
RaderaVad gott det låter med kardemumma i kakorna!!!
SvaraRaderaDet är det, jag lovar :)
Radera