lördag 7 juni 2014

Salta ansjovissnurror till midsommarbuffén

Festligheterna avlöser varandra, idag är det ju pingstafton :) och om knappt två veckor är det dags att fira midsommar. Hittade ett recept på salta ansjovissnurror som kan passa fint på midsommarbuffén, eller som ett litet tilltugg fram på kvällskvisten.

 Salta ansjovissnurror
18 st

2 gula lökar
1 burk ansjovis
Svartpeppar
3  smördegsplattor
2 dl riven västerbottenost
1 ägg, uppvispat
Sesamfrön
Gräslök, finskuren

Gör så här
Stek löken utan att den tar färg
Ta av stekpannan från värmen
Hacka ansjovisen och blanda med löken
Blanda ev i lite av ansjovisspadet
Smak av med svartpeppar
Kavla smördegsplattorna något tunnare
Bred på lökröran
Strö över det mesta av osten
Rulla ihop ganska löst
Skär varje rulle i 6 bitar
Ställ bitarna på högkant på bakplåtspappersklädd plåt
Pensla med ägg
Strö över sesamfrön och resten av osten
Grädda i 200 grader i 25-30 minuter
Ta ut och låt svalna något
Strö över gräslök och servera till en iskall öl.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar