Salta ansjovissnurror
18 st
2 gula lökar
1 burk ansjovis
Svartpeppar
3 smördegsplattor
2 dl riven västerbottenost
1 ägg, uppvispat
Sesamfrön
Gräslök, finskuren
Gör så här
Stek löken utan att den tar färg
Ta av stekpannan från värmen
Hacka ansjovisen och blanda med löken
Blanda ev i lite av ansjovisspadet
Smak av med svartpeppar
Kavla smördegsplattorna något tunnare
Bred på lökröran
Strö över det mesta av osten
Rulla ihop ganska löst
Skär varje rulle i 6 bitar
Ställ bitarna på högkant på bakplåtspappersklädd plåt
Pensla med ägg
Strö över sesamfrön och resten av osten
Grädda i 200 grader i 25-30 minuter
Ta ut och låt svalna något
Strö över gräslök och servera till en iskall öl.
Blanda ev i lite av ansjovisspadet
Smak av med svartpeppar
Kavla smördegsplattorna något tunnare
Bred på lökröran
Strö över det mesta av osten
Rulla ihop ganska löst
Skär varje rulle i 6 bitar
Ställ bitarna på högkant på bakplåtspappersklädd plåt
Pensla med ägg
Strö över sesamfrön och resten av osten
Grädda i 200 grader i 25-30 minuter
Ta ut och låt svalna något
Strö över gräslök och servera till en iskall öl.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar