Vilket härligt sommarväder vi fått!! Typiskt bara att min semester är över :( Jag hade gärna packat picknickkorgen och åkt till någon badsjö och legat där hela dagen istället för att sitta instängd på ett tråkigt kontor, men, men... Jag int bitter ;)
De här potatispuffarna gjorde jag förra veckan när jag bjöd mina föräldrar på middag.
De blev riktigt goda, men det var ju lite bestyr med att förbereda kokt potatis, hacka lök och örter, riva morötter och vispa ägg, alltså inget man kanske känner för att sätta igång med efter en dag på stranden, men absolut en rätt värd att lägga ner lite tid på om man ska bjuda på grillmiddag.
Ha det nu gott i värmen, och njuut!!
Potatispuffar med örter
12 stycken
400 g kokt potatis, skuren i små kuber
1-2 morötter, grovt rivna
1 msk finhackade örter, t ex persilja och dragon
3 vårlökar, finhackad
0,5 tsk salt
1 krm svart peppar
3 ägg, separerade i gula och vita
300 g färskost, t ex philadelfia
1 dl mjölk
1-2 msk vetemjöl
Muffinsformar
Gör så här
Blanda potatis, morötter, örter och lök
Salta och peppra
Blanda äggulor, färskost och mjölk
Rör i mjölet
Vispa äggvitorna till ett fast skum
Vänd ner i äggsmeten
Blanda äggsmeten med grönsakerna
Smaka ev av med mer salt och peppar
Fördela fyllningen i muffinsformar
Grädda i 175 grader i ca 25 minuter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar