Brukar ni laga mat på pumpa? Det har jag aldrig gjort men när Livsnjutarna härom dagen serverade en soppa gjord på Butternutpumpa bestämde jag mig för att det skulle det bli ändring på. Tänkte inte så mycket mer på det förrän jag såg pumpan ligga där i grönsaksdisken och bara ville följa med hem. Sagt och gjort, den fick följa med, och idag kokades det soppa på Butternutpumpa, en soppa som passar perfekt som t ex förrätt på höstfesten, eller som middag en helt vanlig dag.
Butternutpumpasoppa med kokos och chili
4-6 portioner.
300 g morötter
1 liter grönsaksbuljong
1 butternutpumpa
Olivolja, smör
1 burk kokosmjölk (400 ml)
1 liter grönsaksbuljong
1 butternutpumpa
Olivolja, smör
1 burk kokosmjölk (400 ml)
1 stor vitlöksklyfta
1 stor gul lök
Chili, finhackad
1 stor gul lök
Chili, finhackad
Salt
Svartpeppar
Gör så här
Skala morötter, lök och pumpa
Dela pumpan och skrapa ur kärnorna med
en sked
Skär morötter, lök och pumpa i mindre bitar
Stek allt under omrörning på svag värme i olivolja och smör
ca 10 minuter
Tillsätt buljongen och låt koka sakta ca 20 minuter
Mixa soppan
slät med en stavmixer
Tillsätt sedan kokosmjölken och låt soppan koka
upp
Smaka av med salt och peppar samt finhackad chili
Men se det gick snabbt! ;-) Härligt att kunna inspirera dig, och kul att den gillades tillräckligt för att dyka upp på bloggen! Ha en skön söndag!
SvaraRaderaSnabb som blixten ;)
Radera