Man behöver ju inte uppfinna hjulet igen...
Letar
du efter en bok med tips och idéer inför stundande dop,
bröllop eller andra festligheter,
bröllop eller andra festligheter,
eller kanske för brunchen du tänkte samla ihop ditt
kompisgäng till?
Brunch-strata
Brunch-strata
4-6 portioner
250 g surdegsbröd
6 ägg
4 dl mjölk
6 korvar chorizo
2 dl riven parmesan
2 påsar babyspenat (140 g)
Salt
Peppar
Till servering
Sallad
Ett gott bröd
Gör så här
Smörj en ugnsfast form
Tärna brödet och lägg i formen
Skiva korven i tunna slantar och lägg i formen
Rosta mitt i ugnen i 175 grader,
tills brödet fått fin färg, ca 5-7 minuter
Vispa ihop ägg och mjölk
Salta och peppra
Rör i parmesan
Lägg spenat på bröd och korv
Slå över äggsmeten
Blanda försiktigt,
så äggsmeten kommer ner i formen ordentligt
Grädda ytterligare ca 20 minuter i mitten av ugnen
250 g surdegsbröd
6 ägg
4 dl mjölk
6 korvar chorizo
2 dl riven parmesan
2 påsar babyspenat (140 g)
Salt
Peppar
Till servering
Sallad
Ett gott bröd
Gör så här
Smörj en ugnsfast form
Tärna brödet och lägg i formen
Skiva korven i tunna slantar och lägg i formen
Rosta mitt i ugnen i 175 grader,
tills brödet fått fin färg, ca 5-7 minuter
Vispa ihop ägg och mjölk
Salta och peppra
Rör i parmesan
Lägg spenat på bröd och korv
Slå över äggsmeten
Blanda försiktigt,
så äggsmeten kommer ner i formen ordentligt
Grädda ytterligare ca 20 minuter i mitten av ugnen
Då kan jag tipsa om systrarna Ebba och Amys bok Fest med systrarna von Sydow.
En bok fylld med härliga familjebilder från olika festliga tillfällen och naturligtvis en hel massa tips och inspiration på passande mat, bakverk och praktiska lösningar för att göra festen så smidig och lyckad som möjligt.
En bok fylld med härliga familjebilder från olika festliga tillfällen och naturligtvis en hel massa tips och inspiration på passande mat, bakverk och praktiska lösningar för att göra festen så smidig och lyckad som möjligt.
För
min del är det inga större festligheter inplanerade i år men nästa år
tar grabben studenten och då kommer boken väl till pass, bl a ägnas ett kapitel särskilt
åt en enkel och matig buffé som kan förberedas i god tid, låter
perfekt i mina öron. Fram tills det är dags för studentfest får jag
helt enkelt testa och provlaga mig fram bland systrarna von Sydows
smarriga recept. Knappt ett år har jag ju på mig så jag hoppas jag ska få ihop
de perfekta rätterna, naturligtvis smakmässigt men mest med tanke på att
de ska gå att förbereda i god tid. Har ni någon paradrätt ni tar till
när det är större kalas och mycket ska förberedas?
Väldigt gott! Kändes först lite speciellt med bröd :)
SvaraRaderaHej Emma! Vad kul att du testat brunch-stratan och att du gillade den. / Birgitta
Radera