torsdag 14 augusti 2014

Mannens hemgjorda hamburgare är kanske inte gjorda på Flippin´Burgers vis, men de smakar kanon


När vi var i Stockholm igår var tanken att vi skulle äta hamburgare på Flippin´Burgers innan vi for hem, ett hamburgerhak jag läst om och som verkar omåttligt populärt. Mycket riktigt visade det sig vara ett populärt ställe, för när vi till slut letat oss fram till rätt adress så var det 1 timmes (!?) väntetid för att få ett bord, och inte vet jag hur lång tid vi hade fått vänta för att få våra hamburgare, därför kan jag nu inte säga om mannens hemgjorda hamburgare är bättre eller sämre än Flippin´Burgers för klockan var mycket och vi hade en bit att köra så vi struntade helt enkelt i att vänta på burgarna och tog istället en pizza i en närliggande pizzeria. Flippin´Burgers koncept är enkla burgare från grunden utan något tjafs. Tja, det kan jag nog säga att mannens burgare också är, och de vet jag ju hur de smakar ;) De smakar kanon!

Mannens hemgjorda hamburgare
4-8 st

500 g nötfärs
1 tsk salt
Svartpeppar 

Gör så här
Blanda färsen och forma till biffar

Teflonnät är perfekt att lägga biffarna på och
sedan placera på grillen.
 
  
Spraya gärna hamburgarna med rökig BBQ-glaze och 
smaksätt dem sedan med Jack Daniels BBQ-sauce för att få BBQ-feeling.
Komponera  annars burgarna efter eget tycke och smak.


4 kommentarer:

  1. Mums va gott med hemmagjorda hamburgare :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hemmagjort smakar alltid bäst :) Nåja, nästan alltid ;)

      Radera
  2. Vi har ju ett bra tag experimenterat med hemmagjorda hamburgare allt efter Flippin' Burgers bok som vi har i vår ägo. Länge har vi drömt om att ta en tur till huvudstaden för att provsmaka hamburgarna på plats. Nu under sommarsemestern blev det av på väg tillbaka från resan till släkten i Finland. Tyvärr var frun förkyld och hade precis tappat smaksinnet men vårt bestående intryck är att vi gör mycket godare själva eller det finns andra ställen här i Göteborg som fixar det mycket bättre än just Flippin'. Det var en väldigt flottdrypande burgare som vi fick eftersom de kör proportionerna 70-30 med bringa och högrev. Deras pommes frites var helt vanligt tråkiga och endast en dressing fanns att använda. Utifrån boken hade vi skyhöga förväntningar för där skrivs om så mycket olika tillbehör och varianter. Ärligt talat blev vi nog besvikna på stället... som tur behövde vi inte vänta på något bord utan vi fick plats direkt på uteserveringen.

    Så vi är tillbaka på bloggbanan lite försiktigt nu igen, ville bara titta förbi och säga hej och så blev det visst en låååång kommentar med en gång. Allt gott! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej, vad kul att ni är tillbaka, har ju undrat vart ni tog vägen...
      Låter som att vi alltså inte missade något när vi bestämde oss för att inte vänta på hamburgarna :) Vi hörs!

      Radera