Squashgratäng med hemgjord tomatsås
4 portioner
2-3 squash
Salt
2 förp (à 220 g) mozzarella
Tomatsås
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
2-3 msk olivolja
0,75-1 kg färska tomater
1 tsk honung
Färska kryddor, t ex basilika
Färsk chili
1-2 tsk salt
Svartpeppar
Gör så här
Börja med att göra tomatsåsen
Skala och hacka löken
Skiva vitlöken fint
Fräs löken försiktigt i olivolja
Hacka tomaterna grovt, ta bort fästena
Låt tomathacket koka upp med löken
Tillsätt honung, färska kryddor och chili efter smak
Salta och peppra
Låt såsen koka ihop, ca 20 minuter,
såsen ska vara rätt tjock så den inte rinner av squashen
Smaka av
Dela varje squash i tre delar på längden
Strö salt över
Låt dem vätska av sig och torka av efter ca 10 minuter
Lägg delarna i en ugnssäker form
Peppra
Täck med sås
Fördela tärnad mozzarella över
Gratinera squashen i 225 grader i ca 20 minuter
Skala och hacka löken
Skiva vitlöken fint
Fräs löken försiktigt i olivolja
Hacka tomaterna grovt, ta bort fästena
Låt tomathacket koka upp med löken
Tillsätt honung, färska kryddor och chili efter smak
Salta och peppra
Låt såsen koka ihop, ca 20 minuter,
såsen ska vara rätt tjock så den inte rinner av squashen
Smaka av
Dela varje squash i tre delar på längden
Strö salt över
Låt dem vätska av sig och torka av efter ca 10 minuter
Lägg delarna i en ugnssäker form
Peppra
Täck med sås
Fördela tärnad mozzarella över
Gratinera squashen i 225 grader i ca 20 minuter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar