I torsdags lagade jag en kycklinggryta som blev riktigt mustig, krämig och höstig.
Jag vet inte hur ni har det med svamp, men jag har hört att det är dåligt med kantareller i år. Själv är jag inte direkt någon flitig svampplockare och då är det ju tur att vi har en svärfar som förser oss med torkade kantareller :)
Den här stora burken med torkad svamp fick vi till jul, räcker säkert iaf till nästa jul ;)
Så när jag lagade denna höstgryta med kyckling och svamp, där det i orginalreceptet står att man ska använda champinjoner, använde jag mig av svärfars torkade kantareller.
Det går ju naturligtvis bra att använda vilken svamp man vill, färsk, torkad eller på burk. Beräkna att 10 g torkad svamp motsvarar ca 100 g färsk svamp. Blötlägg den torkade svampen i ca 30 minuter, släng bort vattnet och tillaga som färsk svamp.
Kycklinggryta med svamp
4 portioner
400 g kycklingfiléer
200 g färsk svamp
2 morötter
2 dl Milda Cuisine fraiche Karl Johansvamp
1 dl vatten
Salt
Svartpeppar
Gör så här
Skär kyckling och svamp i bitar
Skala och strimla morötter
Bryn kyckling och svamp i en gryta
Salta och peppra
Tillsätt morötter, vatten och creme fraiche
Låt koka ca 5 minuter
Förra veckan lagade jag en matvetesallad till köttfärsbiffar.
Den var så enkel och god så den fick det även bli till denna kycklinggryta.
Passade perfekt!
Matvetesallad
4 portioner
3 dl matvete
2 tomater
1 rödlök
1 dl hackad persilja
0,5 dl olivolja
0,5 dl citronsaft
Salt
Gör så här
Koka matvetet enligt anvisning på paketet
Skär tomater, rödlök och persilja fint
Blanda med matvetet
Häll över olivolja och citronsaft
Smaka av med salt
400 g kycklingfiléer
200 g färsk svamp
2 morötter
2 dl Milda Cuisine fraiche Karl Johansvamp
1 dl vatten
Salt
Svartpeppar
Gör så här
Skär kyckling och svamp i bitar
Skala och strimla morötter
Bryn kyckling och svamp i en gryta
Salta och peppra
Tillsätt morötter, vatten och creme fraiche
Låt koka ca 5 minuter
Förra veckan lagade jag en matvetesallad till köttfärsbiffar.
Den var så enkel och god så den fick det även bli till denna kycklinggryta.
Passade perfekt!
Matvetesallad
4 portioner
3 dl matvete
2 tomater
1 rödlök
1 dl hackad persilja
0,5 dl olivolja
0,5 dl citronsaft
Salt
Gör så här
Koka matvetet enligt anvisning på paketet
Skär tomater, rödlök och persilja fint
Blanda med matvetet
Häll över olivolja och citronsaft
Smaka av med salt
Japp nu är jag igång ! Tack det ska jag :) och "dina" recept är toppen !! Kram Anna
SvaraRaderaKram till dig med :)
Radera