Den här helgen har lunkat på i riktigt behaglig takt :)
Under gårdagen besökte jag F&S för ett jympa-pass och tog en lång, skön bastu hemma efter det. På eftermiddagen blev det lite pyssel i köket med diverse äppelrecept, var av ett var denna äppelkladdkaka som kommer avnjutas idag till förmiddags fikat.
Idag har vi hunnit med en skogspromenad för att kika in det nya huset som nu är byggt i "vår skog". Det första av ca 300 hus!! Eftermiddagsfika kommer vi få hos syrran och efter det blir det till att bege sig till vallokalen. Imorgon blir det spännande att höra vilka det är som nu kommer leda vårt land. Tror ni på regeringsskifte? Jag tror det är hugget som stucket, vilka som kommer styra Sverige i morgon. Imorgon vet vi!
Ha nu en fortsatt skön söndag!
Äppelkladdkaka
10–12 bitar
3 ägg
4,5 dl strösocker
200 g smör, smält
3,75 dl vetemjöl
1,5 msk vaniljsocker
2–3 äpplen
4,5 dl strösocker
200 g smör, smält
3,75 dl vetemjöl
1,5 msk vaniljsocker
2–3 äpplen
Gör så här
Vispa ihop ägg och socker
Tillsätt det smälta, varma smöret
Tillsätt mjöl och vaniljsocker och rör ihop till en slät smet
Skala och riv äpplena och blanda ner i smeten
Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter
Grädda kakan mitt i ugnen i 180 grader i 25–35 minuter
Den ska
fortfarande vara lite kladdig (men inte lös) i mitten när den är klar
Vattniga äpplen kan ge lite längre gräddningstid
Känn med en provsticka
när kakan är klar beroende på hur kladdig du vill ha den
Låt kakan
kallna innan servering
Den såg inte heller fel ut ! Här blir det morotskaka a la Leila, inte fel det heller :)
SvaraRaderaKram Anna
Morotskaka är inte helt fel :)
Radera