tisdag 18 november 2014

Färsfylld paprika

Färsfyllda paprikor
4 portioner
 
4 stora eller 8 små paprikor
200 g blandfärs
100 g svamp
2 dl grädde
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 dl lagrad ost
 
Till servering
En grönsallad
 
Gör så här
Skär av toppen på paprikorna där skaftet sitter
Ta ur kärnorna
Koka paprikorna i lättsaltat vatten i 3-4 minuter
Låt de rinna av
Skala och hacka lök och vitlök
Fräs löken i lite smör i en stekpanna
Ta upp den och lägg åt sidan
Hacka och fräs svampen
ta upp den och lägg åt sidan
Fräs färsen
Tillsätt lök och svamp till den frästa färsen
Salta och peppra
Häll i grädde och rör om
Låt det puttra samman i ca 5-10 minuter
Lägg paprikorna i en ugnsfast form
Fyll dem med färsröran
Strö över ost
Gratinera mitt i ugnen i 225grader i ca 20 minuter
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar