Det tål att upprepas hur nyttigt det är med fisk, som dessutom går så snabbt att tillaga. Hur gör ni, äter ni mycket fisk?
Fiskens omega 3-fettsyror har många goda effekter, därför är det bra att försöka äta fisk flera gånger i veckan. Kan dock erkänna att det inte är alla veckor vi äter fisk här hemma, men för det mesta äter vi i alla fall fisk en gång i veckan, sen ska man inte glömma att även sardinen/makrillen på smörgåsen, eller sillbiten/ansjovisen till ägget också innehåller omega 3 :) Nu i helgen, när flera säkert plockar fram sina grillar, vill jag slå ett slag för den grillade torskfilén. Recept på den hittar ni HÄR. Annars är det den goda laxen jag tänkte dela med mig ett recept av, eller egentligen citronsåsen till laxen. Kan en sås va så mycket godare och enklare än den här? Tror inte det...
Ugnsstekt lax med pressad potatis och citronsås
4 portioner
ca 600 g laxfilé
1 tsk salt
Citronpeppar
Citronsås
1 citron, rivet skal och saft
2 dl creme fraiche
1,5 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
Till servering
Pressad potatis
Citron
Gör så här
Tvätta citronen till såsen väl i varmt vatten
Gör tunna strimlor av citronskalet med zestjärn eller potatisskalare
Koka skalen en halv minut och släng av med vattnet
Koka ihop creme fraiche, vatten och fiskbuljong ca 5 minuter
Smaka av med 1-2 tsk citronsaft, salt och peppar
Tillsätt citronskalen
Lägg laxen på en plåt med bakplåtspapper
Salta och peppra
Stek laxen mitt i ugnen i 225 garder i ca 10 minuter
Servera med pressad potatis och citronsås
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar