måndag 22 juni 2015

Omelett på midsommarrester, och lite skön sommarläsning

Första riktiga semesterdagen, och den började riktigt bra med solsken i morse, så jag passade på att ta en joggingrunda efter frukost. Sen var min plan att åka och handla lite snabbt, för att sedan kunna njuta av solen. Men vad händer!? När jag kommer ut från affären så, naturligtvis, regnar det! Bara att planera om och sysselsätta sig inomhus.
Men igår hade vi iaf sommarväder och kunde pyssla ute i trädgården och ligga vid poolen och sola en stund, så sköönt! och när solen värmde så pass, passade det bra med en lite lättare lunch gjord på midsommarrester. En omelett med matjessillröra. En riktigt somrig lunch :)

Matjesomelett
2 portioner

ca 4 kokta potatisar, skivade
3 ägg
0,5 dl mjölk
Salt
Peppar
0,5 röd lök, finhackad
Matjessill, tärnad
Gräslök, hackad

Gör så här
Stek potatisen lätt i stekpanna
Vispa samman ägg, mjölk, salt och peppar
Häll äggsmeten över potatisen, lyft kanten så lös smet rinner ner och stelnar
Blanda matjessill, rödlök och gräslök
Dela omeletten på hälften
Lägg upp på tallrik och fördela matjessillröran på


Har plockat fram en julklappsbok också, som jag tänkte hinna läsa nu när det är semester :) Bombay Takeaway, en bok av journalisten Malin Mendel Westberg där hon på ett intressant och lättsamt sätt väver samman Indiens utveckling, som tycks gå i en rasande fart, med politik och intervjuer från olika samhällsklasser, där deras matkultur på ett eller annat sätt förenar dem. Kanske det blir något recept från boken framöver, vi får se, men så länge kan jag rekommendera ett recept på kryddig kyckling à la Indien som ni hittar HÄR


Nu ska jag gå och se om solen möjligtvis har tittat fram, 
annars blir det till att vara inne och koka marmelad på jordgubbar och rabarber. 
Ha det gott!

2 kommentarer:

  1. Det där såg gott ut. Blev det någon marmelad? Kram Anette

    SvaraRadera
    Svar
    1. Japp, det fortsatte regna hela eftermiddagen, så det blev allt en burk med härlig jordgubb- och rabarbermarmelad. Men vid klockan 5 sprack det upp och blev riktigt soligt och varmt, så kvällen tillbringades utomhus. Bäst att passa på och ta vara på de få soliga stunder som är :)
      Kram Birgitta

      Radera