Vilket innebär semester för många. Härligt! Dock inte för mig, min semester börjar v 29. Men midsommarveckan innebär också för många förberedelser och
planering inför en av årets största helger. Och i år slår säkert många på stort igen efter att ha firat enkelt, i alla fall på avstånd, och kanske ensamt de senaste åren med pandemi. Dock kan man väl ändå säga att
det är en lite enklare helg i matväg, om man jämför med jul och påsk. Vi
kokar vår potatis och öppnar en sillburk. Mer behöver det just inte
vara. Det är mer en helg när man kopplar av, njuter av sol och värme (förhoppningsvis) och av att umgås
med nära och kära.
Men om du funderar på att lägga till någon eller några rätter till potatisen och sillen så kan
jag tipsa om min midsommarcheesecake med sill, lax och räkor.
Traditionerna kring midsommarfirandet ser naturligtvis olika ut från familj
till familj.
Men är antagligen ändå tämligen lika. När det gäller maten brukar vi i vår familj äta sill och potatis till lunch och sedan grilla på
kvällen. Och så ska det ju vara jordgubbar till efterrätt!
Vi ska prova på compact living på cykelhotellet Ohboy hotell i Västra hamnen i Malmö.
Vi hoppas naturligtvis på vackert väder så vi får användning av cykeln, som ingår i hyran, för att ta oss till stranden. Eller bara se oss omkring i omgivningarna kring hamnen.
Kanske det blir på stranden med sill och potatis i en tunnbrödsrulle med en nubbe till.
Kall kokt färskpotatis
Matjessill
Gräslök
Gräddfil
så önskar jag er en fin midsommarvecka!
Kram Birgitta
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar