måndag 27 juli 2015

Viltskavsgryta med kantareller


Började kanske i lite fel ordning, med efterrätten först och sedan huvudrätten,
men här kommer iaf receptet på viltskavsgrytan vi lagade igår av de kantareller vi hittade i svampskogen. Receptet på efterrätten med blåbär hittar du HÄR.
Fortsatt trevlig måndagskväll!
Viltskavsgryta med kantareller
4-6 portioner

ca 400 g färska kantareller
2 msk smör
2 pkt viltskav á 240 g
100 g färskost kantarell
0,5 dl svartvinbärsgelé
2 lök, hackad
2 tsk soja
1 tsk timjan
1 dl grädde
3 dl mjölk
2 tsk maizena
Salt
Peppar
Persilja

Gör så här
Stek och finfördela den frusna skaven
Salta och peppra och ställ åt sidan 
Lägg den rensade svampen i en stekpanna

Hetta upp och låt vätskan som bildas ånga bort
När all vätska är borta klicka i smör och låt lök och svamp fräsa tillsammans
Blanda maizena med mjölken
Sänk värmen och tillsätt mjölk, grädde, soja,
kantarellost, svartvinbärsgelé och timjan
Låt koka några minuter
Rör ner skaven i såsen och låt den bli varm
Smak av med salt och peppar
Toppa med hackad persilja


2 kommentarer:

  1. Det vattnas i munnen. Kantareller är en favorit hos mig. Ha en fin kväll Kram Pernilla

    SvaraRadera