torsdag 19 oktober 2017

Ugnspannkaka med bacon, äpple och gotländsk salmbärschutney



Mer vardagsmat. En lite mer rustik variant på ugnspannkaka. 
När vi klippte bacon över äpplena, dottern assisterad och jag fotade, tänkte jag att det säkert skulle vara gott med stekta kantareller på också. Ett tips, kanske.


Till ugnspannkakan testade jag en kryddig salmbärschutney som vi köpte på Gotland i somras. Funkar förstås med lingonsylt till också.



Ugnspannkaka med bacon och äpple
4-6 portioner

ca 250 g bacon
2 äpple
3,75 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
9 dl mjölk
5 ägg

Gör så här
Blanda mjöl och salt i en bunke
Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet
Häll sedan i resten av mjölken
Vispa sist i äggen
Stek bacon i stekpanna
Låt baconen sedan rinna av på ett hushållspapper
Kärna ur och skär äpplet i skivor 
Häll pannkakssmeten i en smord ugnsform 
eller täckt med bakplåtspapper
Fördela äppelskivorna i smeten
Klipp baconen i bitar över äpplena
Grädda i ugnen i 225 grader i ca 25 minuter
 


4 kommentarer:

  1. Ugnspannkaka är väldigt gott. Gillar när det sköter sig själv i ugnen. Ha en fin dag Kram Pernilla

    SvaraRadera
    Svar
    1. Imorgon blir det recept på pulled pork.
      Flera timmar som man kan ägna åt annat medans matlagningen sköter sig självt på spisen :)

      Ha en fin dag du med, Pernilla! Kram

      Radera
  2. Åh vad gott är en av mina favoriträtter.)

    SvaraRadera