Min intention var ju att laga vegetariskt en dag den här veckan, men inget föll mig direkt i smaken. Det blev iaf tillslut vegetariska wraps igår till fredagsmyset.
Wraps brukar uppskattas här hemma, att få plocka lite av varje och göra sin egen efter eget tycke och smak. Till gårdagens vegetariska wraps gjorde jag bönbiffar med hasselnötter, som jag gjorde små och avlånga för att få bättre passform till wrapsen, och så hade jag en kall sås gjord på mango chutney och creme fraiche till,
och naturligtvis grönsaker av olika de slag att fylla wrapsen med.
Bönbiffar med hasselnötter
ca 20 små
1 burk svarta bönor
1 burk kikärtor
1 dl hasselnötter
3 ägg
0,25 kruka färsk timjan
0,5 tsk salt
Svartpeppar
Gör så här
Rosta hasselnötterna i en stekpanna så de får lite yta
Häll av hasselnötterna på en handduk och gnugga av skalen med hjälp av handduken
Grovhacka nötterna
Skölj svarta bönor och kikärtor
Låt rinna av
Mixa bönor och kikärtor
Blanda ner hasselnötter, ägg, timjan och kryddor med en potatismosare
Forma smeten med två matskedar till biffar i önskad storlek,
eller klicka ut smeten
Hetta upp en stekpanna och stek biffarna i smör på båda sidorna så de får fin yta
Kall mango chutneysås
2 dl creme fraiche
0,5 dl mango chutney
0,5 röd chili
1 tsk curry
Salt
Peppar
Gör så här
Blanda creme fraiche och mangochutney i en skål
Dela chilin på längden, kärna ur och finhacka
och blanda ner
och blanda ner
Rör ner curry
Smaka av med salt och peppar
Ställ kallt till servering
Såsen låter supergo till. Ha en fin söndag Kram Pernilla
SvaraRaderaDet var den :)
Radera