När vi andra i familjen var till Romme och hade fina dagar i skidbacken fick grabben, stackaren, vara kvar hemma och jobba och hålla ställningarna.
Som plåster på såren fick han bestämma vad han ville ha till middag på torsdagen när han kom hem från jobbet. Fläskfilégryta ville han helst ha, så, så fick det bli :)
Fläskfilégryta med paprika och champinjoner
4 portioner
ca 700 g fläskfilé, skivad
1 paprika, tärnad
3 vitlöksklyftor, hackade
1 gul lök, hackad
ca 8 champinjoner, skivade
4 tsk dijonsenap
1 msk tomatpuré
1 msk kalvfond
3 dl mellangrädde
2 dl creme fraiche
1 skvätt honung
Salt
Svartpeppar
Till servering
Kokt potatis
Sallad
Gör så här
Stek köttet så det får färg
Krydda med salt och svartpeppar
Fräs lök, paprika och champinjoner
Lägg över allt i en gryta
Vispa ur stekpannan med lite av grädden så alla smaker kommer med
och häll över i grytan
och häll över i grytan
Tillsätt resten av grädden, creme fraichen och övriga ingredienser och låt allt koka under lock i ca 10 minuter
Låter som en god gryta. Hoppas ni haft det bra i skidbacken. Kram Pernilla
SvaraRadera