fredag 25 mars 2016

Påsksallad med mango, räkor och avokado

Dagens lunch denna långfredag bestod av en enkel och fräsch påsksallad .

Påsksallad
4 portioner

2 färska mangofrukter
2 avokador

1 kg räkor
2 msk rapsolja
2 msk cane syrup
2 msk vitvinsvinäger
2 krm salt
2 krm grovmalen svartpeppar
1 riven vitlöksklyfta
Persilja

Gör så här
Skala räkor
Skala och tärna mango
Dela avokado, ta bort kärna och gröp ur köttet
Dela avokado i bitar
Blanda samman mango, avokado och räkor i en skål med olja och syrup
Salta och peppra

Tillsätt den rivna vitlöken och hackad persilja
Blanda ordentligt
Låt salladen vila i ca 1 timme innan servering

Servera gärna ett gott bröd till.

Se recept här!

Vad har ni annars för er denna låååånga fredag?
Här fixar och donar vi i dotterns rum som i veckan blev uppfräschat med nytt golv och ny färg på väggar och tak. Jag har tvättat fönsterna på förmiddagen, så nu ska gardinstänger och nya gardiner upp.
Det är så kul att fixa och dona när allt är nytt och fräscht i rummet, och jag tycker att hon har fått till det bra med färger och nyanser på väggar och inredning, som kommer matcha fint med varandra.



Även om jag själv inte skulle ha valt den brun- beigafärgskalan. Mannens gamla kamelhårsmatta som han släpade hem från Egypten i sin ungdom har fått sätta färgskalan :)   Jag gillar ju färg...
Vilket är ganska uppenbart när man tittar på bilder från vårt sovrum. Nyfiken? Klicka här!
Före och efter bilder på dotterns rum kommer så småningom...
                                    
                                                       Fortsatt trevlig långfredag!

1 kommentar:

  1. Vilken härlig sallad😊 Rummet blir jätte fint vad skönt med uppfrächning😊 På långfredagen storhandlade jag mat och var på ett jätte roligt jympa pass med tema: metalljympa annars tog vi det riktigt lugnt. Ha en fortsatt bra och skön påsk
    Kram Milla

    SvaraRadera