Ytterligare en helg är till ända och vi har hunnit med att både påta i vår egen trädgård och att besöka två trädgårdar som haft öppen trädgård idag
ihop med Tusen trädgårdar.
Igår avlöste regnskurarna varandra och det blev mest pyssel inomhus, i köket.
Jag skördade basilika och citronmeliss från min kryddväxtodling
som jag gjorde en basilikaaioli och bakade citronmelissdrömmar av.
Fint med en egen liten kryddträdgård :)
Basilikaaiolin åt vi till grillad fläskytterfilé och pomme
men passar även till fisk och skaldjur.
Basilikaaioli
1 msk rökt olivolja
10 blad färsk basilika
1 vitlöksklyfta
1 dl majonnäs
1 tsk citronsaft
Gör så här
Mixa ihop basilika och olivolja med en stavmixer
Pressa vitlöksklyftan ner i majonnäsen
Rör ner oljeblandningen och citronsaften
Låt såsen stå svalt en stund före servering så den hinner dra åt sig smakerna
Tipset att baka citronmelissdrömmar fick jag av Livsnjutarnas gourmetkök
och receptet hittar du HÄR.
Trädgårdarna vi besökte idag var två helt olika trädgårdar.
Den ena trädgården var en wildlife cottage garden ute på landet
och den andra en villaträdgård mitt inne i stan.
I trädgården på landet var det lugnt och fridfullt och fina vyer över åkrar och ängar.
I villaträdgården hade de fått in oerhört många olika blommor och träd på liten yta.
Två på olika sätt fina och inspirerande trädgårdar.
I morgon startar min sista arbetsvecka och semestern är inom räckhåll.
Ska bli skönt att kunna ta dagen som den kommer,
även om jag har en hel del planerat för vad jag vill hinna med på min semester.
Önskar dig en bra start på nya veckan!
Hoppas drömmarna smakade och inte gav dig mardrömmar! ;)
SvaraRaderaKramizar och gör denna semester helt oförglömlig vad gäller smakupplevelser och nya upptäckter!
Inga mardrömmar alls :)
RaderaHoppas verkligen att semestern kommer innehålla en massa nya upptäckter och smakupplevelser. Kram
Vilka härliga recept:)
SvaraRaderaHa en riktigt bra semester
kram Milla
Tack Milla 😊 Kram
Radera