onsdag 20 juli 2016

Grattis Margareta



Näst ut att firas i fruntimmersveckan är Margareta
och koppen jag valt till henne väcker minnen från mitt tidigare arbete
på en dagverksamhet för äldre.
En kopp som i sin tur väckte gästernas minnen 
från yngre dagars kafferep med grannfruarna.
Även dagens kaka väcker minnen från dagverksamheten.
Hallongrottorna var de populäraste kakorna att baka.
Bra träning för stela fingrar.
Rulla bollar, göra en fördjupning och sedan träffa rätt när sylten klickas i.

Hallongrottor
60 st

250 g smör
1,5 dl socker
4,5dl vetemjöl
1 dl marsanpulver
1,5 tsk bakpulver
Hallonsylt

Gör så här
Rör rumsvarmt smör och socker
Tillsätt mjöl väl blandat med marsan och bakpulver
Häll upp den gryniga degen på bakbord och arbeta ihop för hand
Rulla degen till 2 rullar och dela dem i vardera 30 bitar
Rulla till bollar och lägg i småbrödsformar
Gör en fördjupning i bollarna och klicka i hallonsylt
Grädda i ca 12 min i 200 grader

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar