lördag 2 juli 2016

Kycklinggratäng med basilika, skånsk senap och tomat

Basilika är en favoritkrydda. Doftar så gott och smakar särskilt bra ihop med tomat, ost och pasta. I den här kycklinggratängen passade den också riktigt bra ihop med grovkornig skånsk senap.

Kycklinggratäng med basilika, skånsk senap och tomat

4 st kycklingfiléer
2 st tomater
1 kruka basilika
3 msk grovkornig skånsk senap
2 dl vispgrädde
2 st vitlöksklyftor
2 dl creme fraiche
2 dl riven ost
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 dl riven ost
Till servering
Potatis
Sallad

Gör så här
Dela kycklingfiléerna på längden, så en filé blir två tunna filéer
Stek i smör så de får en fin yta
Salta något
Skiva tomaterna tunt
Lägg filéerna i en ugnsfast form och lägg på tomaterna
Repa av basilkablad och hacka
Strö sedan basilikan över tomaterna
Rör ut senapen i grädden och press i vitlöken
Blanda i creme fraiche, salt och peppar
Häll röran i formen och strö över ost
Gratinera i 200 grader i 20-25 minuter



1 kommentar:

  1. Låter helt i min smak. Gillar när det är enkelt. Ha en fin kväll Kram Pernilla

    SvaraRadera