Förra fredagen bjöd jag på efterrätt efter middagen. Jag tog och knåpade ihop två olika recept och fick till en egen variant på hjortrondessert.
Kanske i mäktigaste laget efter en middag men vill man servera lite mindre portioner, t ex på en dessertbuffé, så är tipset att servera dem i typ snapsglas.
Fler förslag på mindre desserter till en dessertbuffé:
Nutellafromage, mangoshots, mandelkaka och cakepops.
Recepten döljer sig bakom länkarna!
Nutellafromage, mangoshots, mandelkaka och cakepops.
Recepten döljer sig bakom länkarna!
Och här kommer receptet på min hjortrondessert, beräknat till 6-8 normalstora portioner eller ca 16-20 bufféportioner.
Går naturligtvis även att lägga upp fint på ett fat eller tallrik.
Gräddyoghurt med vanilj och hjortron
6-8 portioner
6-8 portioner
Hjortrontopping
0,5 dl strösocker
2 msk smör
225 g hjortron, tinade
Gräddyoghurt
3 dl vispgrädde
3 dl turkisk yoghurt
1 msk florsocker
1 vaniljstång
0,5 msk socker
ca 8-10 digestivekex
Gör så här
Smält sockret till hjortrontoppingen i en kastrull på
medelhög värme under omrörning
Klicka ner smöret när sockret är ljusbrunt och
vispa snabbt ihop till en kolasås
Tillsätt hälften av hjortronen och
låt smälta under omrörning på låg värme
Tillsätt resterande hjortron och ställ att svalna
Vispa grädde och blanda med turkisk yoghurt och florsocker
Klyv och skrapa ur fröna ur vaniljstången och blanda med sockret i receptet
för att vaniljfröna inte ska hamna som en enda klump
Blanda ner vaniljsockret i gräddyoghurten
Krossa digestivekexen
Varva digestivekex och gräddyoghurt i glas
Har du en sprits så använd den till gräddyoghurten,
annars går det även bra att klicka ut gräddyoghurten med sked
Avluta med hjortrontoppingen
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar