Vad gör man med vitkål som börjar se lite ledsen ut i kylskåpet?
Jo, man kokar kålsoppa...
och har man dessutom köttfärs hemma så rullar man små frikadeller till.
Kålsoppa med frikadeller
4-6 portioner
1,5 L grönsaks- eller köttbuljong
750 g vitkål, hackad
0,5 gul lök, hackad
2 msk soja
1,5 msk mörk sirap
1 tsk ättika
2 msk smör
Frikadeller
200 g köttfärs
0,5 tsk salt
1 gnutta socker
Vit- och svartpeppar
Gör så här
Fräs vitkål och lök i smöret tills det nästan fått lite färg
Tillsätt sirap och soja och rör om
Häll på buljongen
Låt puttra i ca 10 minuter
Under tiden rullar du små frikadeller
Vartefter du rullar lägger du ner dem i soppan,
så fort de flyter är de klara
Smaka av med mer soja, sirap och ättika
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar