Har hittat en ny favoritkrydda till fisk. Har ofta kört med citronpeppar till t ex stekt lax men nu används wasabi & sesame - kryddan flitigt här hemma. En Japan- inspirerad kryddblandning med het wasabi och svarta och vita sesamfrön som passar riktigt bra till lax men som även gjorde sig fint i denna torsk- och räkpanna.
Torsk- och räkpanna
6 portioner
800 g torskfilé
4 dl lätt creme fraiche paprika & chili
2 dl naturell lätt creme fraiche
200 g skalade räkor
Wasabi & sesame-krydda
Till servering
Pressad kokt potatis
Riven morot
Gröna ärtor
Gör så här
Skär fisken i bitar
Häll creme fraiche i en stekpanna
Rör om och låt koka 1 minut
Lägg i fisken och låt sjuda i ca 2 minuter
Tillsätt räkorna
Toppa med wasabi & sesam-krydda efter smak
Nu blev jag sugen på fuskwasabi, hade det jämnt till torsk ett tag men tröttnade. Nog dags igen nu :)
SvaraRadera