Långpanna är ett perfekt sätt att baka många kakor snabbt.
I helgen som var bakade jag en cheesecake med två fyllningar, en bärfyllning och en med smaka av citron, som jag kan rekommendera, både god och lätta att baka.
Tänk dock på att förbereda och baka den i tid, gärna dagen innan, då den behöver lite tid för att sätta sig.
Cheesecake med bär
ca 35 bitar
Botten
150 g smör
400 g digestivekex
100 g bragokex
Fyllning 1
600 g philadelphiaost, naturell
300 g blandade bär,
t ex hallon, blåbär, jordgubbar, vinbär
4 ägg
1 dl socker
Rivet skal från 1 citron,
samt saften från 0,5 citron
Fyllning 2
5 dl creme fraiche
1,5 dl florsocker
Rivet skal från 1 citron
Gör så här
Smält smöret och
mixa samman med kexen till en smulig massa
Täck en form ca 25*35 cm, med bakplåtspapper och
tryck ut smulorna till ett jämnt lager i botten
Grädda i 175 grader mitt i ugnen i ca 5-8 minuter
Vispa samman alla ingredienser till fyllning 1 och bred ut över bottnen
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter
Blanda den andra fyllningen
Ta ut kakan och bred på fyllning 2
Grädda i ytterligare ca 5 minuter
Låt svalna
Förvara i kyl tills kakan satt sig, gärna över natten
Skär upp i rutor
Garnera med bär
Fler smidiga långpannerecept
Cheesecaken ser fin ut. Går den att frysa tro?
SvaraRaderaTror jag alldeles säkert. Kanske till och med blir bättre, så den får sätta sig ordentligt. Lycka till om du provar!
Radera35 bitar på en form 25×35? Jag fick knappt hälften.
SvaraRaderaDet beror ju naturligtvis på hur stora bitar man väljer att skära ut.
RaderaGör man bitarna 5*5 cm så blir det 35 stycken.
Men du valde antagligen att göra större bitar.