En nyttig fiskgratäng med lax, vit fisk, paprika och zucchini
i krämig sås med creme fraiche, citronsaft och fransk senap, som räcker till matlådor.
Fisk- och grönsaksgratäng med pinjenötter
ca 6-8 portioner
900 g blandad fisk, t ex lax och torsk
Saften från 1 citron
0,5 tsk salt
1 tsk citronpeppar
3 paprikor
1 stor zucchini
1 purjolök
1 ask cocktailtomater
3 vitlöksklyftor
2,5 dl creme fraiche
0,5 dl citronsaft
1,5 tsk fransk senap
75 g pinjenötter
Till servering
Kokt pressad potatis
Gör så här
Skär fisken i bitar och lägg i en ugnsform
Häll över pressad citronsaft
Krydda med salt och citronpeppar
Kärna ur paprikorna och dela dem och zucchinin grovt
Ansa och strimla purjolöken
Halvera tomaterna och pressa vitlök
Fräs grönsakerna lätt i en stekpanna med lite olja
Lägg dem sedan ovanpå fisken
Vispa samman creme fraiche, citronsaft och senap
Smaka av med salt och peppar och
ev mer citronsaft och senap
Häll såsen över hela gratängen
Strö till sist över pinjenötter
Grädda gratängen i 200 grader i ca 15 minuter
eller tills fisken är genomstekt
Toppa med klippt dill innan servering
Smaklig spis!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar