onsdag 4 oktober 2017

Lax i ugn med rom och dill

Jag säger det igen; fisk räknar jag numera som snabbmat
Äter ni mycket fisk?
Kanske jag skulle ta och ha ett fisktema nästa vecka här på bloggen?
Vill ni bli inspirerade till att äta mera fisk?

Lax i ugn med rom och dill
4 portioner

4 portionsbitar lax
1 dl vatten
3 msk hummerfond
2 dl matlagningsgrädde
1 dl creme fraiche
2 tsk fransk senap
0,5 burk stenbitsrom, röd eller svart
1 knippe dill, hackad
Salt
Citronpeppar

Gör så här
Lägg laxbitarna i en smord ugnsform
Krydda med salt och citronpeppar
Koka samman vatten, fond, creme fraiche, grädde och senap 
någon minut i en kastrull
Häll såsen över laxen och tillaga i ugnen i 200 grader i ca 20 minuter 
tills fisken är klar
Ta upp laxen ur formen och rör ner dill och rom i såsen
Lägg tillbaka laxen i formen och servera med kokt ris och stekt, krispig broccoli


4 kommentarer:

  1. Fisk är fantastiskt gott:)
    Kul med tema inlägg kör på :)
    Kram Milla

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag kör på tema fisk nästa vecka :)
      Kram

      Radera
  2. Fisk är fantastiskt gott. Låter som en bra idé med tema fisk. Ha en fin helg Kram Pernilla

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mer fisk åt folket :)
      Ha en fin helg du med Pernilla!Kram

      Radera