onsdag 22 november 2017

Magisk rödspätta som förgyller en vanlig vardag

Hur gott är det inte med fisk!? Så enkelt och så gott, rödspätta fylld med stekt purjolök och en sås gjord på matlagningsgrädde och fiskfond över. 
Jag fick nästan lite fredagsfeeling när jag åt rödspättan i måndags :)
Det smakade helt enkelt lite extra festligt en helt vanlig vardag.

Ugnsbakad rödspätta med purjolök
4 portioner

400 g rödspätt
1 purjolök
1 vitlöksklyfta
3 dl matlagningsgrädde
2 msk fiskfond
1,5 msk maizena
1 citron
1 kruka dill
Salt och peppar
Kokt ris med fräst lök
1 gul lök
1 hönsbuljongtärning
6 dl vatten
3 dl ris

Gör så här
Börja med att finhacka löken till riset
Fräs löken glansig i olja i en kastrull
Tillsätt vattnet och hönsbuljongen
Koka upp och häll i riset
Låt koka i ca 20 minuter
Ansa och skiva purjolöken
Skala och hacka vitlöken
Fräs purjo- och vitlök i olja i en stekpanna
Salta och peppra
Lägg åt sidan på en tallrik
Vispa ur stekpannan med matlagningsgrädde och buljong
Red av såsen med maizena
Smaka av med salt, peppar och citronsaft
Grovhacka dillen och rör ned i såsen
Fördela purjolöken på rödspättan och rulla ihop
Lägg rullarna i en ugnsfast form
Salta och peppra
Häll såsen över spättarullarna
Tillaga mitt i ugnen i 225 grader i ca 20 minuter
Servera riset till fisken 
och en sallad och citronklyftor

Smaklig spis!

2 kommentarer:

  1. Låter som en rätt för mig. Gott när löken är i fisken. Ha en fin dag Kram Pernilla

    SvaraRadera