Välkommen!

Välkommen!

måndag 16 juli 2018

Den torra sommaren 2018

Vilken värme! Jag njuter för fullt och försöker vara ute så mycket som möjligt. 
Men jag är glad att jag inte köpte på mig så många sommarblommor i kruka i år, för det räcker med att vattna det som är planterat i vår trädgård.
Vi vattnar inte på långa vägar allt utan har valt ut det som är nyplanterat och de växter som inte har så många år på nacken. De gamla äppleträden t ex de får inget vatten medans vårt relativt nya persikoträd får en kanna emellanåt, särskilt nu när det bär så mycket frukt. Vi har sållat bland karten och ändå tyngs grenarna ner så de nästan går av. Vi har t om behövt spänna upp grenarna med spännband för att avlasta. Ser inte så snyggt ut men vi vill ju inte att trädet ska bli utan grenar. 
Om en vecka eller så räknar jag med att kunna skörda mogna persikor.Stockrosorna som vi planterade förra året har också fått en del vatten. En av de fyra har dock inte klarat sig men nu börjar de som är blomma. Så fina med sitt fluff :)  


Några blommor som verkar tåla torka och kommer tillbaka år efter år är zinnian, som fått extremt lite vatten men ändå blommar så fint.


Måndag och jag ska till kontoret. Sitter på bottenplan så det är relativt svalt där. Tycker synd om de gamla högre upp i huset som måste härda ut i denna värma. 
Ska de gå ut och få lite svalka får det bli på tidiga morgnar. Då är det bra att våra ferieungdomar finns under sommaren och kan vara till hands och hjälpa de gamla ut.

Näpp, dax att dra! Ha det gott i sommarvärmen. Kram Birgitta 

2 kommentarer:

  1. Egna persikor, vilken dröm! Ja, i torra tider ser man tydligt vilka som är de riktiga överlevarna i en trädgård. Vi har en liten portabel AC och bor i ett relativt svalt hus av sten, för visst är det svårt att vädra när det är 30 grader ute!?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vädra är uteslutet om dagarna. Då är det bomma igen och stänga värmen ute som gäller. Men tidiga morgnar och sena kvällar då får man passa på och ordna korsdrag :)

      Radera