tisdag 17 juli 2018

Spättafiléer med dillsås i ugn

Så gott med fisk till middag! Särskilt med egenodlad potatis till :)
Det enkla receptet kommer här!

Spättafiléer med dillsås i ugn
4 portioner

500 g spättafiléer
35 g dill, färsk eller fryst
1,5 dl crème fraiche 
1 dl grädde
4 tsk dijonsenap
Saften från 0,5 citron
Salt
Citronpeppar
Vitpeppar 
Till servering
Kokt potatis
Färsk dill 
Grönsaker

Gör så här
Smörj en ugnsform med smör eller olja 
Salt och peppra med citronpeppar spättafiléerna
Fördela hälften av dillen på filéerna och 
rulla ihop till rullar som du lägger i formen
Rör ihop crème fraiche, grädde, dijonsenap, citronsaft 
och resten av dillen
Smaka av med salt och vitpeppar 
Häll såsen över fisken
Grädda i ugn i 200 grader i 20 minuter
Servera med kokt potatis, färsk dill och grönsaker

Smaklig spis!


2 kommentarer: