En mustig höstgryta med skogskänsla
från kantarell, lingon och äpple.
Perfekt söndagsmiddag!
från kantarell, lingon och äpple.
Perfekt söndagsmiddag!
4 portioner
700 g
lövbiff
250 g kantareller
2 svenska äpplen
0,5 gul lök
1 vitlöksklyfta
3 msk lingonsylt
1 tsk sambal oelek
2 msk oxfond
4 dl matlagningsgrädde
Soja
Salt och peppar
Färsk timjan
250 g kantareller
2 svenska äpplen
0,5 gul lök
1 vitlöksklyfta
3 msk lingonsylt
1 tsk sambal oelek
2 msk oxfond
4 dl matlagningsgrädde
Soja
Salt och peppar
Färsk timjan
Gör så här
Skala och tärna äpplena.
Dela svampen i mindre bitar
Skala och finhacka lök och vitlök
Strimla lövbiffen och fräs lite
snabbt i en gryta tillsammans med
löken, vitlöken och sambal oelek i lite olja
löken, vitlöken och sambal oelek i lite olja
Krydda med lite salt och peppar
Tillsätt svamp och äpple
och fräs lite till
Häll på matlagningsgrädden, soja och buljong
Låt
koka upp och småputtra en stund
Smaka av med lingonsylt, salt, peppar och färsk timjan
Tillsätt
eventuellt lite mera sambal oelek för mer hetta
Låt puttra några få
minuter
Servera med t ex. kokt potatis, ris eller rostade rotsaker
Skön söndag!
Skön söndag!
verkligen höstgott!! Kantareller är en klar favoritsvamp nu på hösten. Receptet sparas till en av höstens dagar i köket.
SvaraRaderaKram Kajsa
Tyvärr var det de sista torkade kantarellerna som gick :(
SvaraRaderaSjälv plockar jag sällan svamp, så nu står mitt hopp till svärfar :)
Kram Birgitta