söndag 30 september 2018

Höstgryta med lövbiff, kantarell och äpple


En mustig höstgryta med skogskänsla 
från kantarell, lingon och äpple.
Perfekt söndagsmiddag!

4 portioner

700 g lövbiff
250 g 


kantareller
2 svenska äpplen

 0,5 gul lök
1 vitlöksklyfta
3 msk lingonsylt
1 tsk sambal oelek
2 msk oxfond
4 dl matlagningsgrädde
Soja


Salt och peppar
Färsk timjan


Gör så här  
Skala och tärna äpplena.
Dela svampen i mindre bitar
Skala och finhacka lök och vitlök
Strimla lövbiffen och fräs lite snabbt i en gryta tillsammans med 
löken, vitlöken och sambal oelek i lite olja
Krydda med lite salt och peppar 
Tillsätt svamp och äpple och fräs lite till
Häll på matlagningsgrädden, soja och buljong
Låt koka upp och småputtra en stund
Smaka av med lingonsylt, salt, peppar och färsk timjan
 Tillsätt eventuellt lite mera sambal oelek för mer hetta
Låt puttra några få minuter 
Servera med t ex. kokt potatis, ris eller rostade rotsaker

Skön söndag! 


2 kommentarer:

  1. verkligen höstgott!! Kantareller är en klar favoritsvamp nu på hösten. Receptet sparas till en av höstens dagar i köket.

    Kram Kajsa

    SvaraRadera
  2. Tyvärr var det de sista torkade kantarellerna som gick :(
    Själv plockar jag sällan svamp, så nu står mitt hopp till svärfar :)

    Kram Birgitta

    SvaraRadera