Hur god blev inte den här salladen!?
Jag gjorde den i veckan till en enkel pudding med rökt skinka och lök.
Men till helgen skulle jag rekommendera att smula blå mögelost över
och dricka ett glas vin till.
Perfekt förrätt eller lättare lunch.
Ljummen höstsallad
4 färska fikon
150 g valnötter
2 sharonfrukter
Granatäpple
10 skivor lufttorkad skinka
2 nävar machésallad
Agavesirap
Olja
Salt
Svartpeppar
Gör så här
Skär fikonen på hälften och lägg dem med skalet ner på en plåt med bakplåtspapper
Häll lite agavesirap över och sätt in dem i ugnen i 180 grader i 7 minuter
Rosta valnötterna i en stekpanna på medelhög värme, ca 3 minuter, rör om ofta
Häll 1 msk agavesirap över och rör om igen,
ta sedan av valnötterna från plattan och låt dem svalna
Skär sharonfrukterna i klyftor
och stek dem i olja på svag värme tills de fått lite färg
Blanda 0,5 dl agavesirap med 0,5 dl kallt vatten
och häll över sharonfrukten
Låt dem vara kvar ytterligare 1 minut i stekpannan
Varva sedan ingredienserna på ett stort fat
Salta och peppra
Avsluta med att strö över granatäpplekärnor
Dressing
100 g crème fraiche
2 tsk agavesirap
1 tsk dijonsenap
1 citron
Gör så här
Blanda crème fraiche, sirap och senap
och smaka av med lagom mängd citronsaft
Pudding i ugn
4-6 portioner
300 g rökt skinka
1 gul lök
10 ägg
2 dl mjölk eller grädde
2 dl riven ost
1 tsk het chilisås
Salt
2 dl mjölk eller grädde
2 dl riven ost
1 tsk het chilisås
Salt
Svartpeppar
Gör så här
Tärna skinkan och finhacka löken
Tärna skinkan och finhacka löken
Fräs tillsammans i het
panna tills löken mjuknat
Lägg i i mindre
ugnsfast form
Vispa ihop ägg, mjölk, chilisås och kryddor
Riv ner
osten och slå över
Grädda i ca 30-35 min i 175 grader
Så vackert! Jag älskar sallad, även på hösten!
SvaraRaderaSallad är ett måste, enligt mig, annars är en middag inte komplett. Och är den tillräckligt "matig" passar den utmärkt som ensamrätt.
Radera