Det var väldigt länge sedan sist men igår spred sig en väldoft av nybakt här hemma :)
Recept:Roy Fares
Citron- och ingefärskakor
250 g rumstempererat smör
70 g farinsocker (1 dl)
45 g strösocker (0,5 dl)
330 g vetemjöl (5,5 dl)
1 citron, zest (skal)
4 g malen ingefära (0,5 tsk)
300 g mörk choklad
Gör så här
Sätt ugnen på 180 grader
Blanda ihop alla ingredienser (utom chokladen) till en deg
Blanda ihop alla ingredienser (utom chokladen) till en deg
Är degen för mjuk
kan du plasta den och stoppa in den i kylen 20 minuter
Kavla ut degen på ett lätt mjölat bord cirka 1 cm tjock
Stick ut runda kakor med en utstickare som är 5 cm i diameter
Kavla ut degen på ett lätt mjölat bord cirka 1 cm tjock
Stick ut runda kakor med en utstickare som är 5 cm i diameter
och lägg på plåt med bakplåtspapper
Grädda kakorna mitt i ugnen på 180 grader i 20 min
Grädda kakorna mitt i ugnen på 180 grader i 20 min
eller tills dom fått en fin gyllenbrun färg
Ta ut och låt svalna
Smält choklad över ett vattenbad eller försiktigt i mikron
Smält choklad över ett vattenbad eller försiktigt i mikron
Doppa ena ända av
kakan och lägg på bakplåtspapper, låt stelna helt
Förvara torrt
Fin måndag bloggvänner!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar