måndag 22 oktober 2018

Småkakor


Det var väldigt länge sedan sist men igår spred sig en väldoft av nybakt här hemma :)


 








 Recept:Roy Fares



Citron- och ingefärskakor  
250 g rumstempererat smör 
70 g farinsocker (1 dl) 
45 g strösocker (0,5 dl) 
330 g vetemjöl (5,5 dl) 
1 citron, zest (skal) 
4 g malen ingefära (0,5 tsk) 
300 g mörk choklad

Gör så här
Sätt ugnen på 180 grader
Blanda ihop alla ingredienser (utom chokladen) till en deg
Är degen för mjuk kan du plasta den och stoppa in den i kylen 20 minuter
Kavla ut degen på ett lätt mjölat bord cirka 1 cm tjock
Stick ut runda kakor med en utstickare som är 5 cm i diameter 
och lägg på plåt med bakplåtspapper
Grädda kakorna mitt i ugnen på 180 grader i 20 min 
eller tills dom fått en fin gyllenbrun färg
Ta ut och låt svalna
Smält choklad över ett vattenbad eller försiktigt i mikron 
Doppa ena ända av kakan och lägg på bakplåtspapper, låt stelna helt
Förvara torrt

Fin måndag bloggvänner!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar