Vad tycker ni, ska de vegetariska rätterna på ett julbord härma de traditionella fisk- och kötträtterna eller klara de sig utmärkt på egen hand? Tyckte själv att det kändes väldigt avigt att kalla senapssillen gjord på aubergine för vegetarisk senapssill.
Men vad ska man kalla den istället...?
Grön Jansson
8 bufféportioner
1 purjolök, finskuren
700-800 g rotfrukter, strimlade
100 g syltlök, i bitar
1 lagerblad
2 krm kryddpeppar, hela
5 st nejlikor, hela
0,5 krm kanel
2 krm svartpeppar
1,5 tsk salt
2 dl grädde
2 dl mjölk
1 msk ströbröd
Smör
Gör så här
Koka upp grädden med nejlikor och kryddpeppar
Låt dra i ca 15 min och sila bort kryddorna
Varva purjolök och rotfruktsstrimlor med syltlök,
svartpeppar, kanel och salt i en ugnsform
svartpeppar, kanel och salt i en ugnsform
Häll på grädden och mjölk
Strö över ströbröd och klicka på smör
Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 40 minuter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar