Har ni rester av nötter och bär kvar från alla festligheter den senaste tiden så kan jag tipsa om att använda dem till frukost.
Rör ihop nötter och frön med honung och olja och värm i ugn tillsammans med bär. Jag tycker det är riktigt behagligt och gott med en ljummen frukost så här års.
Varma bär med nöttäcke
Recept för 2-3 pers
250 g blandade bär
1 krm vaniljpulver
2 dl blandade nötter och frön
0,5 dl honung
0,5 msk rapsolja
0,25 tsk flingsalt
Kvarg eller yoghurt till servering
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader
Blanda bär och vaniljpulver i en ugnsform
Rör ihop nötter och frön med honung, olja och salt
Fördela över bären
Ställ in i mitten av ugnen i ca 15 minuter
Servera med yoghurt eller kvarg
Önskar er en bra start på 2019!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar